BALKANI
   English   Български
"Войните на България том 2"


Войните на България са изненадващо богато документирани в снимки от български и чужди фотографи, помествани в нашата преса и в най-авторитетни европейски илюстровани издания. Макар и в ограничен обем, запазен снимков материал се откри и в личните архиви на участници в събитията, които техните наследници ни предоставиха с готовност, за което им изказваме нашата гореща благодарност. В тези снимки войната е погледната от по-друг ъгъл – трясъкът на боя се заменя с моменти на затишие, на почивки, пълни с тревога пред неизвестността на утрешния ден.
Не всички снимки са със задоволително качество, но те тежат със своята документалност и с това, че повечето от тях се публикуват за първи път.
Фотоалбумите не са история на войните за национално обединение, не са анализ на бойните действия, нито пък имат за задача да дадат отговори на някои от стотиците въпроси, които възникват след края на всяка война. Но те са един исторически фотоархив на драматичните моменти от новата и най-новата ни история, на готовността за саможертва, на победите и героизма в сраженията, на покрусата от пораженията. Всяка снимка е късче от огромната епична картина за измокрения, гладен, уморен български войник, който с оръжие в ръка, в мраз и пек, чертае границите на обединена и независима България.
Цена 50 лв мека подвързия, 70 лв твърда

 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2023 BALKANI, created by ABC Design & Communication