BALKANI
   English   Български
"Българската бойна слава", Атанас Пейчев


"Българската бойна слава", Атанас Пейчев, Димитър Зафиров, Кирил Арнаудски, Ненчо Неделчев, Станчо Станчев, научна редакция - проф. Георги Марков, 385 стр., 1999 г., 30 лв.

В началото на книгата ще прочетете приветствие от президента на Република България Петър Стоянов. Той оценява книгата като необходима за повдигане на духа и самочувствието на днешните поколения български офицери и войници.

"Българската бойна слава" е автентична история на българската войска от Аспарух до 1945 г. За първи път очи в очи с истината за българския героизъм. Събития, имена и битки, несправедливо премълчавани досега, особено от последния век, стават достояние и на младите българи. Съставителите представят в синтезиран вид военноисторическото знание, така че то да бъде достъпно за масовия читател. Събитията са отразени по официалния български календар, който след 31.XII. 1916 г. е приведен към Григорианския календар.

Сега една част от нашата общественост отбелязва събитията на автентичната дата, а друга приведена към Григорианския календар. За да преодолее безпорядъка, в настоящото издание всички събития и военно исторически факти присъстват с автентичните си дати.


 Книгите на издателство БАЛКАНИ може да закупите тук.

:: нагоре :: назад :: начало :: 
(c) 2002-2023 BALKANI, created by ABC Design & Communication